Dank voor uw bezoek!

Deze website is tot stand gekomen in samenwerking met
van hooijdonkprojecten en Garantfloors.

www.vanhooijdonkprojecten.nl
www.garantfloors.nl

Product leveranciers

Doe het zelf

Egaliseren is geen eenvoudige klus. Bij eventuele problemen is het nodig om de nodige kennis te hebben op het gebied van egaliseren. Het is daarom beter om het egaliseren te laten uitvoeren door een vakkundig bedrijf. Deze hebben het juiste gereedschap, weten welke voorbereiding er moet worden verricht en welke materialen en primer er moet worden gebruikt. Mocht u toch een poging willen ondernemen om zelf te egaliseren dan verwijzen we u naar onderstaande site.

Onderwerpen

Afbeeldingen

Egalisatie Nieuws

Mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen op het gebied van egaliseren dan vermelden wij dit hier.

Nieuw op de markt

Mochten er nieuwe machines of gereedschappen op de markt zijn gebracht op het gebied van egaliseren dan vermelden wij dit hier.

 

Op deze website proberen wij u meer inzicht te geven waarom geëgaliseerd moet worden en hoe dit in zijn werk gaat.  Dit kan zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd. Van beide mogelijkheden wordt op deze website uitgebreid informatie verstrekt. Tevens kunt u bij ons terecht om uw vloer(en) te laten egaliseren en eventueel te bekleden.

Elke pagina is voorzien van het onderwerp 'Vraag en antwoord'. Door op dit onderdeel te klikken komt u op het 'egaliseervloer.nl forum'. Hier kunt u vragen stellen waarop andere gebruikers weer antwoord kunnen geven. U kunt natuurlijk ook antwoorden geven op bepaalde vragen.

Aan het werk

Het verwijderen van verschillende soorten vloerbedekking is in de meeste gevallen een groot karwei. Het komt geregeld voor dat de bekleding gelijmd is op de ondergrond. Bij het verwijderen van deze bekleding laat de toplaag los van de onderlaag zodat de onderlaag achter blijft op de ondergrond. Er zijn gelukkig meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in het klaren van deze klussen. Deze bedrijven maken gebruik van machines die tot op de ondergrond alles vakkundig verwijderen. Ook bij tegelvloeren (plavuizen, natuursteen) die gelijmd zijn kunnen deze bedrijven u de helpende hand bieden. Wanneer bij een tegelvloer de tegels, plavuizen of natuursteen direct in de cement zijn gelegd kan er in de meeste gevallen direct geëgaliseerd worden op deze vloer.

De meest voorkomende problemen:

  1. Onderlaag vloerbedekking blijft achter op de ondergrond
  2. Lijmlaag tegelvloeren (plavuizen, natuursteen) blijft achter

Notitie:

Er zit veel prijsverschil in het klaren van dit soort klussen. Vraag daarom bij meerdere gespecialiseerde bedrijven een offerte aan. Het voordeel hierbij is dat u gelijk goed geinformeerd wordt over de mogelijkheden die het desbetreffende bedrijf biedt.

Hechtlaag (primer) aanbrengen

Het is zeer belangrijk dat het egaliseermiddel een goede hechting krijgt met de ondergrond. Om dit te vewezelijken gebruiken we een hechtmiddel dat door middel van bijvoorbeeld een roller op de ondergrond wordt aangebracht. De droogtijd van de primer is afhankelijk van de materiaalsoort waarop het wordt aangebracht.

Waarom is een hechtmiddel (primer) belangrijk:

  1. Om een goede hechting te verkrijgen met het egaliseermiddel

Egaliseren

Nadat de bedekking van de vloer vakkundig is verwijderd en er een hechtlaag is op aangebracht is het tijd om te egaliseren. Echter voor dat dit uitgevoerd kan worden moet de vloer eerst geschuurd worden. Daarna wordt alle stof en worden alle achtergebleven vuilresten met de stofzuiger opgezogen. Dan moet de egaline aangemaakt worden. Dit gebeurt nog vaak met de hand en wordt dan over de vloer verdeeld. Door echter gebruik te maken van een egalinepomp wordt de egaline en het water goed vermengd zodat er een juiste mengverhouding continu gegarandeerd wordt. Verpompen van egaline is een beter middel om te egaliseren omdat het sneller gaat en het eindresultaat aanzienlijk beter is.

Vooral bij een groot aantal vierkante meters en projecten met meerdere verdiepingen is dit zeer tijdbesparend. Door te verpompen krijg je ook een betere verdeling en een constante kwaliteit. Mede door het gebruik van slangen kan men 'dieper' werken en is het niet meer nodig om het werk stil te leggen om nieuwe egaline aan te maken. Bijkomend voordeel voor de klant is de zeer aantrekkelijke vierkante meter prijs omdat er natuurlijk minder uren worden gemaakt om een klus te klaren.

Alle voordelen op een rijtje bij het verpompen:

  1. Bijna alle egaline producten zijn verpompbaar
  2. Goede mengverhouding
  3. Zeer snelle verwerking
  4. Groot aantal vierkante meters in korte tijd
  5. Kostendrukkend

Notitie:

Om een vloer machinaal te egaliseren heeft u een pomp met de benodigde hulpstukken nodig. Het is niet nodig om deze aan te schaffen, pompen zijn namelijk ook te huur. Onderstaande adressen verhuren egaline pompen compleet met alle benodigdheden.